Anasayfa Deney Setleri Lise Deney Setleri
Fiziksel ve kimyasal faktörlerin DNA’ya etkilerini görmek için deney tasarlayacak, ardından jel elektroforezinde DNA zincirini inceleyecekler.
Farklı koşullarda değişen floresans şiddetiyle öğrenciler reaksiyonu takip edecek, enzim etkinliğinin kantitatif olarak ölçebilecektir.
PCR ve jel elektroforezi kullanarak çiftlik ortamında yayılabilecek antibiyotiğe dirençli bakteriler açısından, risk altında olup olmadıklarını belirlemektir.
Öğrenciler, tamamlayıcı DNA iplikçikleri arasındaki Watson-Crick baz eşleşmesini etkileyen koşulları test edebilecek, farklı dizilerin DNA'larını ayırt etmek için sıcaklık faktöründen yararlanarak her örneğin erime sıcaklığını belirleyebilecektir.
Bu laboratuvarda, öğrencilere kurgusal bir ailenin tıbbi öyküsü sunulur ve genetik tanı koymaları sağlanır.
Öğrenciler DNA'larını çoğaltacak ve kendilerini şüphelilerden aklayabilmek için DNA’larını hipotetik bir olay yerinden elde edilen örnekle karşılaştıracaklar. PCR, jel elektroforezi ve VNTR analizi gibi temel moleküler biyoloji teknikleri kullanacaktır.
Öğrenciler jel elektroforezi ve kağıt kromatografisinin temel prensiplerini öğrenecek ve iki tekniği karşılaştıracaklardır.
Öğrenciler kendi uyku genotip ve fenotip veritabanlarını oluşturacaklardır. Bu laboratuvarda öğrenciler PCR ve jel elektroforezi kullanarak kendi Per3 genotiplerini değerlendirirken aynı zamanda uyku fenotiplerini de değerlendireceklerdir.
Köpekbalığı saldırılarının nedenini anlayarak deniz biyologlarına yardımcı olacaklardır. DNA parmak izi; adli bilimlerden babalık testine, ekoloji ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına kadar birçok uygulamada kullanılmaktadır.
NEXT GENERATION EDUCATION